Inhoud
De voorraad vetten in je lichaam is heel groot, deze hoef je niet aan te vullen via voeding. Sportvoeding kun je gemakkelijk meenemen in het achterzakje van je fietsshirt! Je voorraad koolhydraten is echter een stuk kleiner en ongeveer groot genoeg voor een inspanning tot 1 uur (afhankelijk van je koolhydraatvoorraad voordat je begint met sporten).
Een banaan zit vol met koolhydraten en levert dus energie. Echter, een energie reep levert in verhouding meer energie dan een banaan. Een banaan is dus een prima snack om te eten als je kort en niet al te intensief gaat sporten, maar sportvoeding is van belang als je langer en intensiever wil fietsen en om de man met de hamer niet tegen te komen.
Op dat moment wordt de energievoorraad van de spieren aangesproken. Deze voorraad is helaas niet oneindig. Maar een goed voedingsschema kan ervoor zorgen dat je koolhydraatreserves pas later uitgeput zijn (De drie beste supplementen voor spieropbouw). Je kunt dan dus langer doorfietsen en beter presteren. Met een goed voedingsschema kun je de beste prestaties neerzetten! Je darmen nemen de koolhydraten op en zorgen dat de spieren energie uit het bloed kunnen halen in plaats van uit de energievoorraad van de spier.
Het verbranden van eiwitten (en alcohol) kun je beter voorkomen als je een goede prestatie wil leveren. Sportvoeding gebruiken vóór je fietsrit, Het allerbelangrijkste is dat je een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebt. Dat is namelijk de basis voor jouw prestatie en gezondheid. Dit gezonde voedingspatroon bestaat uit het binnenkrijgen van een juiste hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten.
Naast een gezond voedingspatroon is het belangrijk om goed gehydrateerd te beginnen aan je fietsrit met bijv. Zink. een hypotone drank. Wil je weten of je goed gehydrateerd bent? Aan de kleur van je urine kun je dit gemakkelijk zien. Is je urine licht van kleur? Dan ben je goed gehydrateerd.
Zorg ervoor dat je voor je fietsrit al goed gehydrateerd bent! Wil je met een hoge energievoorraad beginnen aan je fietsrit of training? Dan is het belangrijk om koolhydraatrijk te eten vooraf. Je kunt ook koolhydraten stapelen een paar dagen van te voren, bijv. als je een wedstrijd hebt zodat je met maximale koolhydraatreserves begint.
Hierdoor zal je lichaam vetten gaan gebruiken als brandstof. Dit kan ervoor zorgen dat je lichaam in het vervolg meer vetten zal gebruiken waardoor je zuiniger om zal gaan met je glycogeenvoorraad. Sportvoeding gebruiken tijdens je fietsrit, Bij een training van een uur of korter hoef je niet per se te eten.
Indien je langer fietst dan een uur is voeding aan te raden om uitputting van je koolhydraatreserves te voorkomen - Zink. Je lichaam is in staat om 60 tot 90 gram koolhydraten per uur op te nemen. Maar kan niet meer dan 60 gram glucose per uur opnemen. Meer glucose opnemen gaat niet omdat je darmen niet meer glucose naar het bloed kunnen transporteren.
Om zo efficiënt mogelijk te fietsen is het belangrijk om aan de hand van je inspanning de beste sportvoeding te nemen. Je inspanning kun je het beste meten met behulp van je hartslag en de duur van je rit. Bij een fietsrit op lage intensiteit is je hartslag laag en kun je gemakkelijk praten tijdens het fietsen.
De vezels en het vet in een energiereep zorgen ervoor dat je een geleidelijke afgifte van energie in het bloed hebt. Daarnaast verzadigt het ook meer dan energierepen met minder vezels. Ideaal voor iemand die een toertocht rijdt of aan het trainen is. Energie repen voor een fietsrit op lage/gemiddelde intensiteit, Energie repen voor een fietsrit op gemiddelde intensiteit, Energie repen voor een fietsrit op gemiddelde/hoge intensiteit, Sportgels voor snelle energie, Naast het eten van energierepen kan je natuurlijk ook nog sportgels eten.
Sportgels vind je in vele smaken. Van A(ppel) tot Z(warte bes). Voldoende keus dus om iets te kiezen wat jij lekker vindt. Er is een onderscheid tussen sportgels die je met water moet innemen en sportgels die je zonder water hoeft in te nemen. Aan het innemen van sportgels die je zonder water moet innemen zitten handige voordelen, maar ook een nadeel - multivitamine vrouw.
Ook zijn deze gelletjes handig tijdens intensieve inspanningen, aangezien het dan lastiger is om grote hoeveelheden water te drinken. Natuurlijke geneeskunde. Tijdens een wedstrijd bijvoorbeeld wil je je alleen focussen en ben je te vermoeid om veel te drinken. Een sportgel kun je snel en makkelijk eten tijdens je inspanning! Een nadeel van sportgels die je zonder water hoeft in te nemen is dat deze gels een hoge concentratie aan koolhydraten bevatten.
Door water te drinken na het innemen van een sportgel kan de kans op maag- en darmklachten verminderd worden. Sportgels voor een fietsrit op hoge intensiteit, Een gelletje is de perfecte sportvoeding wanneer je een rit fietst met een hoge intensiteit. Sportgels zijn namelijk makkelijk onderweg te nuttigen. Door het scheurlint kun je ze makkelijk en snel openen tijdens het fietsen.
Daarnaast worden sportgels snel door je lichaam geabsorbeerd. Ze geven dus snel energie. Ideaal dus bij een lange, zware inspanning. Sportgels voor een fietsrit op gemiddelde intensiteit, Fiets je een gemiddeld intensieve rit? Er zijn ook sportgels die geleidelijker energie afgeven door de verschillende koolhydraatbronnen. Energie aanvullen door sportdrank, Dan is er nog een laatste optie om aan je energie te komen, namelijk door middel van sportdranken.
Je vochtbalans op orde houden kan helpen bij het voorkomen van spierkrampen. Als je dan toch al moet drinken kun je er net zo goed wat energie aan toevoegen. Dit zorgt er ook voor dat vocht sneller opgenomen wordt. Zorg er wel voor dat je drank een iso- of hypotone oplossing is.
Dit kun je zowel doen met sportdrank als met een tablet. Meer informatie over hoeveel en wat voor sportdrank je moet drinken tijdens het fietsen, lees je in onze blog. Sportdrank voor een fietsrit op lage intensiteit, Fiets je een rit met lage intensiteit? Dan is het belangrijk om je vochtbalans op orde te houden.
Met een isotone sportdrank houd je het zoutgehalte in je bloed op peil. Zo verlies je geen zout wanneer je veel transpireert en kun je goed doorfietsen in de warmte (Voedingssupplementen voor vechters?). Goede sportvoeding na het fietsen – Herstelvoeding, Een lange training of wedstrijd zorgt ervoor dat je spieren uitgeput zijn. Ze moeten dus herstellen.
Daarnaast moet je zorgen dat de spieren zichzelf ook herstellen. Voor een goed herstel heb je dus eiwitten en koolhydraten nodig. Een eiwitshake geeft je snel de eiwitten die je nodig hebt om te herstellen - Foliumzuur. Herstelvoeding is speciaal gemaakt om je lichaam er weer helemaal bovenop te krijgen! Na de training is een shake met ongeveer 25 gram eiwit voldoende.
De vertering van een energie reep kost bijvoorbeeld meer energie. Heb je een fietsrit gereden op hoge intensiteit? Dan kun je beter voor een herstelshake of eiwitpoeder gaan. Rijd je een fietsrit op lage intensiteit? Dan raden we je een herstelreep aan. Welke voedingssupplementen zitten er in sportvoeding? Met de juiste voedingssupplementen kun je jouw lichaam zowel voor, tijdens en na het fietsen optimaal ondersteunen.
Meer van Mijn positieve gezondheid
Inhoud
Nieuwe Artikelen
Fruit Voor Op Het Werk Of Kantoor Bestellen
Fruitmand Werk
Colloidaal Goud
Categorieen
Navigation
Latest Posts
Fruit Voor Op Het Werk Of Kantoor Bestellen
Fruitmand Werk
Colloidaal Goud